Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Binnenstadsproject Stadsstrand (2023)

Het Stadsstrand begon ooit als initiatief van een aantal betrokken Veenendalers, verenigd in het Stadslab. Het begon als tijdelijke invulling van een lelijke plek met een andere bestemming. Zij doopten het om tot Landjepik en organiseerden hier een aantal jaar allerlei (culturele) activiteiten. Het initiatief werd omarmd door Veenendaal en inwoners wilden het Stadsstrand behouden. De gemeente heeft naar haar inwoners geluisterd en durfde het aan om out-of-the-box naar de gebiedsbestemming te kijken. Zo ontstond er samen met het centrummanagement en de ondernemers een plek waar ontmoeting, spelen en sfeer centraal staan. De prachtige (strand)huizen met daaronder horeca geven het gebied daarbij extra sfeer.

Het Stadsstrand won in 2023 de prijs voor Meest Inspirerende Binnenstadsproject, thema ‘leefbaar en sociaal’. De jury beoordeelde dit project als uniek door de gedachte om economisch gewin te laten liggen en echt een sociale plek voor de bewoners van Veenendaal te realiseren. Er is veel flexibiliteit en enthousiasme getoond en er is meebewogen met de ontwikkelingen in de samenleving. Door met de mensen in Veenendaal in gesprek te gaan, heeft Veenendaal als stad een nieuwe plek gerealiseerd, die niet meer weg te denken is uit de binnenstad. 

Dankzij een super mooi initiatief van een aantal enthousiaste Veenendalers die ooit het stukje grond ‘gestolen’ hebben en lef van de gemeente, heeft Veenendaal een nieuw stukje binnenstad om trots op te zijn.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Veenendaal City Run

De Veenendaal City Run is een Funrun vol licht en geluid dwars door Winkelstad Veenendaal. De organisatie…
 
Meer info

DiGi Oogcafé Veenendaal bijeenkomst

Tijdens deze middag zal de achtste bijeenkomst van het Digi Oogcafé plaatsvinden, onder leiding van DigiDuo (…
 
Meer info

Meesterlijke Voorstelling bij De Muzen

Muziek, dans en theater, het komt allemaal aan bod tijdens de Meesterlijke Voorstelling van De Muzen op…