Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Lichtelement J.G. Sandbrinkstraat/Horecaplein (2023)

Aan de kruising van de J.G. Sandbrinkstraat en het bruisende Horecaplein aan de Tuinstraat schittert sinds november 2023 een prachtig lichtelement. Dit lichtelement verlicht niet alleen de avonden, maar symboliseert ook de trots van Veenendaal. Dit stukje kunst van Jos van Eldonk is het sluitstuk van de vernieuwing van de J.G. Sandbrinkstraat en het Horecaplein. Een ambitieus project dat in 2018 startte. 

Samen met Winkelstad Veenendaal ontstond het idee voor een uniek object op het plein, iets dat Veenendaal in de schijnwerpers zou plaatsen. De keuze viel op een lichtfontein. De lichtfontein is niet zomaar een visuele blikvanger; het is een publiekstrekker die het Horecaplein nieuw leven inblaast. Met de mogelijkheid om te variëren in kleur, lichtintensiteit en lichtbeeld, transformeert de fontein de omgeving met zachte twinkelende lichtlijnen tot levendige lichtshows. Het plein wordt daarmee niet alleen een ontmoetingsplaats, maar ook een podium voor visuele magie en artistieke expressie.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Veenendaal City Run

De Veenendaal City Run is een Funrun vol licht en geluid dwars door Winkelstad Veenendaal. De organisatie…
 
Meer info

DiGi Oogcafé Veenendaal bijeenkomst

Tijdens deze middag zal de achtste bijeenkomst van het Digi Oogcafé plaatsvinden, onder leiding van DigiDuo (…
 
Meer info

Meesterlijke Voorstelling bij De Muzen

Muziek, dans en theater, het komt allemaal aan bod tijdens de Meesterlijke Voorstelling van De Muzen op…