Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Renovatie Scheepjeshofplein (2021)

In het streven naar een gezelliger en groener centrum is in 2019 de Kansenkaart opgesteld. De Kansenkaart is een onderzoek naar plekken in het centrum die meer beleving en groen kunnen gebruiken. Een belangrijke plek op de kaart was het Scheepjeshofplein. Op dit plein komen fietsers en voetgangers samen en het is een levendige ontmoetingsplek. In gesprek met bewoners en ondernemers kwamen voor de renovatie de volgende wensen naar voren: langzamer fietsverkeer, meer groen en minder steen.  

In 2021 is het plan gerealiseerd met twee grote groenvakken met een betonnen rand van 40 cm hoog. Bezoekers kunnen hier op zitten en gezellig samenkomen. In de vakken zijn dezelfde planten, bloemen en struiken geplant als in de bestaande plantenbakken. Zo werd het plein een mooi en kleurrijk geheel. 

Dit project laat zien wat je kunt bereiken als gemeente, bewoners en ondernemers samenwerken. We hebben samen iets positiefs gedaan, waardoor het Scheepjeshofplein niet alleen een doorgang blijft, maar ook een plek is waar mensen graag even blijven en genieten van het groen.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Veenendaal City Run

De Veenendaal City Run is een Funrun vol licht en geluid dwars door Winkelstad Veenendaal. De organisatie…
 
Meer info

DiGi Oogcafé Veenendaal bijeenkomst

Tijdens deze middag zal de achtste bijeenkomst van het Digi Oogcafé plaatsvinden, onder leiding van DigiDuo (…
 
Meer info

Meesterlijke Voorstelling bij De Muzen

Muziek, dans en theater, het komt allemaal aan bod tijdens de Meesterlijke Voorstelling van De Muzen op…